Portakal Havuç tarifi | Hurom Türkiye

Portakal Havuç

Havuç | Karoten açısından zengin


Havuç, adından türetildiği karoten bakımından en zengin sebzelerdendir. Karoten, kalp ile ilgili hastalıkları ve kanserleri önlemeye yardımcı olurken, havucun turuncu rengini almasını sağlar. Havuç içindeki lutein ve zeaksantin ayrıca gözleri ve kataraktları koruyarak niktalopiyi önlemeye yardımcı olur.(gece körlüğü)

    • Portakalı soyun ve uygun boyutlarda dilimleyin
    • Havuç iyice yıkayın, elmanın çekirdeklerini tohumları çıkarın ve dilimleyin.
    • Kolu “kapalı” konumuna getirin. Portakal, havuç ve elmayı besleme borusuna yerleştirin Malzemelerin üçte ikisi sıkıldıktan sonra, kolu “yarı açık” konuma getirin. Malzemelerin geri kalanını sıkmaya devam edin.


Malzemeler

  • Protakal 200g
  • Havuç 100g
  • Elma 140g
0
0

Yeni Adres Ekle