Çünkü Hurom geleneksel bir meyve sıkacağı veya blender değildir.
a- Geleneksel meyve sıkıcılarında meyve suları , ortalama 1000-1500 devirde dönen daire şeklinde rende bıçakların içine atılan meyveyi çok hızlı keserek süzme deliklerinden dışarı atması sistemi ile çalışır.
b- Blender/smoothie maker da ise tüm meyve yine çok hızlı dönen bıçaklar ile püre haline getirilir, süzme olmaz içeride posa kalır.
Fakat gıdaları bu şekilde hazırlamak, sindirim sistemimiz ve meyveyi veya sebzeyi çiğneyerek yemekten çok farklıdır.
Rendelerin veya bıçakların çok hızlı dönmesi ile oluşan ısı sıkılan meyve veya sebzenin yapısını, tadını, kokusunu ve en önemlisi besin değerlerinin neredeyse tamamını yok eder.
Kanser savaşçısı ve meyvelere ve sebzelere renk veren fitokimyasallar, enzimler hızla okside olurlar.
Hurom geleneksel sıkıcıların aksine patentli akıllı vida teknolojisi ile çok yavaş dönerek (43 RPM – 60 RPM) insan çiğnemesini taklit eder.
Hurom Meyve ve sebzelerin doğal rengi, kokusu, tadı ve besin değerlerinin tamamını ispatlı olarak korur.
(Korunan Besin Ögeleri: Enzim, vitamin, mineral ve fitokimyasallar)
Hurom ile bıçak veya ısı etkisi olmadan, sağlıklı meyve ve sebze suyu, çiğ kuruyemişlerden süt, püre, smoothie ve sağlıklı dondurmalar hazırlayabilirsiniz.
Hurom besinlerinizi daha katkısız, daha çeşitli ve doğal hali ile taze sebze ve meyvelerden elde etmenizi kolaylaştırır.
Hurom çiğ sebze ve meyvelerin enzimlerinin ortaya çıkarmasının yanı sıra lif bileşiklerinin bağları arasındaki besinlerin ortaya çıkmasını da sağlar. Isıya maruz kaldığında tüm yararlı özelliklerini kaybeden enzimler ve C vitamini Hurom'un patentli akıllı vida teknolojisi ile korunur.