fbpx

Buğday Çiminin Faydaları Nelerdir?

bugday ciminin faydalari

Buğday çimi, antioksidan özelliğiyle bilinen, doğanın bizlere sunduğu süper besinlerin en başlarında gelmektedir. 1950’lerde besin değeri ve vücut için sağladığı faydalar keşfedildiğinden beri sağlıklı beslenmeyi ve sağlıklı yaşam şeklini benimseyenlerin vazgeçilmez besini olmuştur.

Buğday çiminin faydaları nelerdir diyecek olursak diş sağlığından yüksek tansiyona, karaciğer temizlenmesinden saçlara olan faydalarına kadar pek çok alan sayabiliriz. İçerdiği yüksek klorofil oranı ile buğday çiminin, yapılan pek çok araştırmanın sonucunda kanser hastalarının kan hücrelerini iyileştirici etkiye sahip olduğu da saptanmıştır.

Buğday çimi aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kat fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir içermektedir. Mucizevi besin buğday çiminin faydalarını ve nasıl kullanılacağını sizin için derledik.

Buğday Çimi Ne İşe Yarar?

Buğday çimi için mucizevi besin dememizin sebeplerinden biri içeriğinde vücut için gerekli olan neredeyse tüm amino asitleri barındırmasıdır. Bütünsel bir protein olan buğday çimi şifa ve hücrelerimiz için onarım kaynağıdır. Vücutta bulunan toksinlerin atılmasına yardımcı olurken içeriğindeki A, D, E ve K vitaminleri sayesinde bağışıklığı güçlendirir.

Günlük tükettiğiniz sebzelerden aldığınız vitaminlerin çok daha fazlasını buğday çimi ile karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda folik asit ve C vitamininden zengin buğday çimi, filizlendirme yöntemi ile tüketildiğinden kolay ve hızlıca kana karışır, hücrelere dahil olur ve hiçbir bozulmaya uğramadan sindirilir. Buğday çimi içeriğinde %70 oranında klorofil bulundurur.

Klorofil kandaki oksijen oranını artırarak vücutta detoksifikasyon yapar. Kandaki oksijenin hücrelere taşınmasını sağlar. Böylece vücudun ilaç atıkları, ağır metaller gibi toksik maddelerden temizlenmesini de sağlar. Aynı zamanda sağlıklı saç, tırnaklar ve cilt için de buğday çimi oldukça faydalıdır.

Buğday çiminin faydaları arasında belki de en önemlisi bağışıklığı güçlendirmesidir. İçeriğinde yüksek miktarda bulunan klorofil, vitaminler ve enzimler bağışıklık sistemini güçlendirir. Antibakteriyel özelliği ile vücutta istenmeyen bakterileri dışarı atar ve vücudun ihtiyacı olan oksijenize ortamı sağlar. Böylece kanser hücrelerinin oluşmasını da engeller. Son yıllarda yapılan bazı araştırmalar, kanseri önlemede buğday çiminin faydaları üzerine vurgu yapmaktadır.

Genel Olarak Faydaları Nelerdir?

Buğday çimi mineraller açısından oldukça zengindir. İçeriğindeki magnezyum sayesinde kabızlığı giderir.

Düzenli olarak tüketildiğinde buğday çiminin saça faydaları ve cilde faydaları vardır.

Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunmaktadır.

Karaciğer temizlenmesini destekler.

Buğday çimi suyu, kanı alkalize eder. Vücutta enzim aktivitesini artırır.

Demir, potasyum ve magnezyum deposudur.

Şeker hastalığının tedavisinde destekleyici bir besindir.

Diş sağlığını olumlu yönde etkilediği bilinmektedir.

Yüksek tansiyonu dengeleyici özelliği ile ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Buğday çimi suyu sindirime yardımcı olur ve kolonu temizler.

Günlük düzenli olarak buğday çimi suyu içtiğinizde; oksijen, enzimler, proteinler, fitokimyasallar, klorofil, yağ asitleri, demir, karotenler, çinko, selenyum ve magnezyum gibi hayati besin öğelerini vücudunuza almış olursunuz.

Buğday Çimi Nasıl Tüketilmelidir?

Buğday çiminin çiğnenerek tüketilmesi önerilmemektedir. Bunun sebebi insan vücudundaki sindirim sisteminin buna uygun olmamasıdır. Buğday tohumlarının filizlenmesi ve filizlenen yapraklı kısmın özel sıkıcılar ile sıkılarak çıkan suyun içilmesi en yaygın ve etkili yöntemdir. Buğday çiminin faydasını maksimum kullanabilmek için, buğday çimi suyu mümkünse sıkıldığı anda içilmelidir.

Buğday çimi 15-20 cm uzunluğuna gelince kesilir ve tohumdan ayrıldığı için de glüten içermez. Günlük ortalama 1 shot bardağı (80-90ml) tüketmek sağlık için en faydalı ölçü olacaktır. Buğday çimi suyu tek yudumluk shotlarda içileceği gibi kekremsi tadından hoşlanmayanlar için smoothielere eklenerek de içilebilmektedir. Limon ile karıştırarak salatalara sos olarak da eklenebilir.

Evde kendi yetiştirdiğiniz buğday çimini, Hurom GI Chef modelini kullanarak maksimum performans ile sıkıp besin değerleri kaybolmadan hemen içebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir